tvkefalonia.gr
ΕΛΛΑΔΑΚΕΦΑΛΟΝΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κεφαλονίτικες μάντολες: Ένα παραδοσιακό γλυκό με ρίζες στην… Ενετοκρατία (

Κοινοποίηση

Όταν το φρέσκο αμύγδαλο παντρεύεται με τη ζάχαρη και το κόκκινο χρώμα από φύκι θαλάσσης σε μπακιρένιο καζάνι γεννιέται η κεφαλονίτικη μάντολα! Με αυτή τη φράση περιγράφει η οικογένεια Καππάτου, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της ζαχαροπλαστικής από το 1907, τις δημοφιλείς κεφαλονίτικες μάντολες. Ο Διονύσης Καππάτος μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ για την ιστορία και την παρασκευή του παραδοσιακού γλυκίσματος.

Ειδικά για την εκπομπή της ΕΡΤ ο κ. Καππάτος και οι υπόλοιποι ζαχαροπλάστες ετοίμασαν στο εργαστήριο τους μια ντουζίνα από μάντολες, εξηγώντας τη «συνταγή» της επιτυχίας τους. «Το μυστικό κρύβεται στη τεχνοτροπία της παρασκευής και αυτός είναι ο λόγος που διαφοροποιεί τη κεφαλονίτικη από όλες τις άλλες μάντολες», προσθέτει ο κ. Καππάτος.

Οι μάντολες ως γλυκό έχουν τις ρίζες τους στην Ενετοκρατία και αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά και παραδοσιακά γλυκά της Κεφαλονιάς.

Πηγή: http://www.ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ν. Δένδιας: «Χρόνια πολλά στις γυναίκες και τους άντρες του Πολεμικού Ναυτικού, τους φύλακες του Αρχιπελάγους»

“Εγγραφή, μεταβολή και ακύρωση της αίτησης εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους επιστολικής ψήφου, μέσω των Κ.Ε.Π”

Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης Yussef Dorkhom