tvkefalonia.gr
ΕΛΛΑΔΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Βροχή» κεραυνών τις επόμενες ώρες – Προβλήματα σε Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα από τα μπουρίνια

Κοινοποίηση

Δεκάδες προβλήματα στη Θεσσαλονίκη αλλά και τα Ιωάννινα προκάλεσαν τα δυνατά μπουρίνια που χτύπησαν Κεντρκή και Βόρεια Ελλάδα. Δέντρα ξεριζώθηκαν, δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ δεν έλειψαν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης. Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες με πιο επικίνδυνο στοιχείο την πυκνή συχνότητα κεραυνών σε πολλές περιοχές της χώρας.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα ήταν σημαντικές. Συγκεκριμένα στην περιοχή της Ολυμπιάδας δέντρο έπεσε στο δημοτικό πάρκινγκ προκαλώντας μικρές ζημιές σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο σημείο.

Το δέντρο ξεριζώθηκε από τους ισχυρούς ανέμους.

Πτώσεις δέντρων υπήρξε επίσης σε Καλαμαριά και Κορδελιό, ενώ σκεπή τυλίχθηκε στις φλόγες από κεραυνό, στον Άγιο Χαράλαμπο Λαγκαδά. Στο σπίτι δεν βρισκόταν κανείς, επιτόπου έσπευσαν 6 πυροσβέστες με 3 οχήματα.

Μήνυμα 112 σε Πάτρα, Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα

Για έντονα καιρικά φαινόμενα στις περιοχές τους ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι της Πάτρας,της Ηγουμενίτσας και της Κέρκυρας με μήνυμα από το 112.

Η προειδοποίηση αναφέρει ότι τα έντονα καιρικά φαινηόμενα θα συνεχιστούν έως αύριο Τρίτη (20/08) τις προμεσημβρινές ώρες.

Οι πολίτες καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Για δεύτερο γύρο κακοκαιρίας προειδοποιεί ο Θ. Κολυδάς

Για την έναρξη του «δεύτερου γύρου» της κακοκαιρίας στα Βορειοδυτικά προειδοποιεί ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρής Κολυδάς.

Στην ανάρτησή του εφιστά την προσοχή των πολιτών που βρίσκονται στις βορειδυτικές περιοχές της χώρας.

Αναφέρει ακόμη, πως ο όγκος του νερού ανά 6ωρο, δεν είναι ιδιαίτερα υψηλά για το διήμερο ισχύος του εκτάκτου Δελτίου της ΕΜΥ, αλλά η ραγδαιότητα των φαινομένων τοπικά θα είναι μεγάλη.

Προβλέψεις ΕΜΥ

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσίαο καιρός παρουσιάζει ήδη έντονες μεταβολές, οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι την Τετάρτη με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας, καθώς και πτώση της θερμοκρασίας.

Η ΕΜΥ εξέδωσε νωρίτερα σήμερα έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, προειδοποιώντας για αλλαγή του καιρικού σκηνικού, που αναμένεται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με τοπικές βροχές και καταιγίδες από σήμερα (Δευτέρα 19/8) και αύριο Τρίτη (20/8) οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, περιφέρειες και δήμους, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας και συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα Δευτέρα (19/08) στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν στην κεντρική Μακεδονία και τη δυτική Θεσσαλία.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και αύριο Τρίτη (20/08) στη Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν στη Θεσσαλία.

CNN

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Ο πιο ζεστός χειμώνας των τελευταίων 25 ετών

Κεφαλονίτικες μάντολες: Ένα παραδοσιακό γλυκό με ρίζες στην… Ενετοκρατία (

Π. Μαρινάκης: Ανοίγει αύριο η ηλεκτρονική πλατφόρμα για επίδομα παιδιού – Τις επόμενες ημέρες το επίδομα μητρότητας