Εκπληκτική Τσουρεκο-κόλαση με Μους Γιαουρτιού
Συνταγή από την Σία Λαδά
Αυτή η συνταγή για τσουρεκο-κόλαση προσφέρει μια εξαιρετική συνδυασμένη γεύση με πλούσια υλικά και μοναδική τεχνική. Το αποτέλεσμα είναι ένα απολαυστικό γλυκό που θα ενθουσιάσει τους φίλους και την οικογένειά σας. Μην χάσετε την ευκαιρία να το δοκιμάσετε!
Υλικά για την Προετοιμασία
Για το τσουρέκι:
– 4 φέτες τσουρεκιού
– 1 αυγό
– 1 φλιτζάνι γάλα
– ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
– 2 κουταλιές της σούπας κανέλα
– Σπορέλαιο για τηγάνισμα
– Πραλίνα φουντουκιού για το γαρνίρισμα
Για την μους γιαουρτιού:
– 200 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
– 2/3 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
– Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
– Χυμός μισού πορτοκαλιού
– 1 κουταλιά της σούπας μέλι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ξεκινήστε με τη μίξη των υλικών για το τσουρέκι. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αυγό, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και την κανέλα. Κόψτε τις φέτες τσουρεκιού και βουτήξτε τες και από τις δύο πλευρές στο μίγμα που ετοιμάσατε. Στη συνέχεια, τηγανίστε τις φέτες σε σπορέλαιο μέχρι να ροδίσουν και να καραμελώσουν όμορφα. Αφού τηγανιστούν, στραγγίστε τις σε αφρώδες χαρτί για να απομακρυνθεί η περίσσεια λαδιού.
Ώρα να ετοιμάσετε τη μους! Σε ένα άλλο μπολ, δουλέψτε καλά τα υλικά της μους: το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού και το μέλι μέχρι να αναμειχθούν ομοιόμορφα.
Μόλις ετοιμάσετε όλα τα υλικά, ήρθε η ώρα να συναρμολογήσετε το πιάτο σας. Τοποθετήστε τις φέτες τσουρεκιού σε ένα πιάτο, προσθέστε ανάμεσά τους τη μους γιαουρτιού και γαρνίρετε με λίγη πραλίνα φουντουκιού για έξτρα γεύση. Το αποτέλεσμα είναι απλά υπέροχο και έτοιμο για απόλαυση!
Καλή απόλαυση!