Παραδοσιακή Κιμαδόπιτα με Σπιτικό Τραγανό Φύλλο
Υλικά για τη Γέμιση
Για να παρασκευάσετε αυτή την νόστιμη κιμαδόπιτα, θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:
- 500 γραμμάρια ανάμικτο κιμά (χοιρινό και μοσχαρίσιο)
- Αλάτι, πιπέρι, λάδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ξύλο κανέλας
- 2 κ.σ πελτέ ντομάτας
- 2 τριμμένες ντομάτες
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ποτηράκι κρασί
- 5 κ.σ ρύζι καρολίνα
Υλικά για το Φύλλο
Η παρασκευή του σπιτικού φύλλου απαιτεί τα εξής υλικά:
- 800 γραμμάρια αλεύρι περίπου
- 3 κ.σ ξίδι
- 2 φλυτζάνια χλιαρό νερό
- 1 κ.γ αλάτι
- ½ φλιτζάνι λάδι
Οδηγίες Παρασκευής
Αρχικά, ετοιμάζουμε τη γέμιση του κιμά. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε λάδι μέχρι να γίνουν διάφανα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά.
Αφού αλατοπιπερώσουμε, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή την τριμμένη ντομάτα, την κανέλα και τον μαϊντανό. Αφήνουμε τη γέμιση να σιγοβράσει έως ότου μείνει με το λάδι της.
Αφού αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως με τη γέμιση.
Στη συνέχεια, προχωρούμε στην παρασκευή της ζύμης για το φύλλο. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το χλιαρό νερό, το αλάτι, το λάδι και το ξίδι, ζυμώνοντας μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
Αφού η ζύμη είναι έτοιμη, τη χωρίζουμε σε δύο μέρη και την ανοίγουμε σε δύο φύλλα. Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το πρώτο φύλλο, αδειάζουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων που εξέχουν προς τα μέσα και χαράζουμε την πίτα με ένα μαχαίρι.
Αλείφουμε την επιφάνεια με λάδι και, αν επιθυμούμε, με λίγο σουσάμι. Ψήνουμε στην προθερμασμένη κουζίνα για περίπου 1 ώρα στους 200 βαθμούς.
Αφού ψηθεί, η κιμαδόπιτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Καλή απόλαυση!