Μανιταρόπιτα με Σπιτικό Φύλλο
Μια Γευστική Δημιουργία από την Σία Λαδά
Η μανιταρόπιτα είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που συνδυάζει τις γεύσεις των φρέσκων μανιταριών και των λαχανικών με την νοστιμιά του σπιτικού φύλλου. Αυτή η συνταγή, εμπνευσμένη από την Σία Λαδά, είναι ιδανική για όλες τις περιστάσεις και σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους φιλοξενουμένους σας. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ετοιμάσετε αυτήν τη λαχταριστή μανιταρόπιτα.
Υλικά για το Φύλλο
Για την παρασκευή του φύλλου, θα χρειαστείτε:
- 350 γραμμ. αλεύρι
- 250 γραμμ. νερό
- 2 κ.σ. ξίδι
- 3 κ.σ. λάδι
- Λίγο αλάτι
Υλικά για τη Γέμιση
Για τη γέμιση της μανιταρόπιτας, συγκεντρώστε τα εξής υλικά:
- 250 γραμμ. μανιτάρια
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί
- ½ ποτηράκι του κρασιού λάδι
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 πράσινες πιπεριές, 1 κόκκινη
- 2 κρεμμύδια
- 1 φλιτζάνι τριμμένο καρότο
- 1 φλιτζάνι τυρί φέτα
- Λίγο μαϊντανό, δυόσμο και ρίγανη
- 2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
Εκτέλεση της Συνταγής
Αρχικά, ετοιμάζουμε τη ζύμη. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζουμε το αλεύρι, το νερό, το αλάτι και το ξίδι. Ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μία μαλακή και ελαστική ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά, όπως τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και τα αρωματικά βότανα: δύοσμο, μαϊντανό και ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο και το απλώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί. Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από το φύλλο και τοποθετούμε και το δεύτερο φύλλο από πάνω. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράζουμε την επιφάνεια της πίτας και περνάμε την κορυφή με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.
Αυτή η μανιταρόπιτα είναι ιδανική σερβιρισμένη ζεστή και σίγουρα θα γίνει αγαπημένη επιλογή για την οικογένειά σας και τους φίλους σας. Καλή απόλαυση!