Απολαυστική Βάφλα με Παγωτό από την Σία Λαδά
Μια Γλυκιά Εμπειρία που Μαγνητίζει
Η βάφλα, με την υπέροχη εξωτερική της τραγανότητα και την αφράτη υφή στο εσωτερικό της, είναι ένα γλυκό που μπορεί να μεταμορφώσει κάθε στιγμή σε απόλαυση. Το καλύτερο είναι ότι μπορεί να ετοιμαστεί εύκολα και γρήγορα, αρκεί να έχετε το κατάλληλο σκεύος για βάφλες. Αν μάλιστα δεν διαθέτετε βαφλιέρα, μπορείτε να τις ψήσετε σε αντικολλητικό τηγάνι τύπου γκριλ.
Υλικά που θα Χρειαστείτε
Απαραίτητα Υλικά:
- 250 γραμ. Αλεύρι (Φαρίνα)
- 2 κ.σ ζάχαρη
- 150 γραμ. Βούτυρο (λιωμένο)
- 150 γραμ. Γάλα
- 2 αυγά
- Λίγο αλάτι
- 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
Για το Γρανίρισμα:
- Παγωτό
- Πραλίνα φουντουκιού
- Σοκολατένια πουράκια
- Σιρόπι σοκολάτας
- Φετάκια μπανάνας
Βήμα-Βήμα Εκτέλεση
Για να ετοιμάσετε τις βάφλες, πρώτα χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη χρησιμοποιώντας το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, την βανίλια, το αλάτι και το γάλα. Ανακατέψτε καλά και ενσωματώστε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι σταδιακά, μέχρι να έχετε ένα παχύρευστο και ομοιογενές μείγμα.
Αφού ετοιμάσετε το μείγμα, λαδώστε την βαφλιέρα και ρίξτε 3-4 κουταλιές από το μείγμα. Ψήστε τις βάφλες για 5 έως 6 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Όταν είναι έτοιμες, γαρνίρετέ τις αμέσως με σιρόπι σοκολάτας, πραλίνα φουντουκιού και θρυμματισμένα πουράκια. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε και φετάκια μπανάνας, καθώς και άλλα υλικά της αρεσκείας σας, όπως καραμέλα, μπισκότο, φράουλες ή μαρμελάδα.
Αφεθείτε στην Απόλαυση
Αυτή η εντυπωσιακή βάφλα με παγωτό δεν είναι απλώς μια γλυκιά επιλογή, αλλά μια εμπειρία που θα μαγέψει κάθε απαιτητικό γευστικό κάλυκα. Σερβίρετε την ζεστή και απολαύστε τη μοναδική της γεύση σε οποιαδήποτε περίσταση.
Καλή απόλαυση!