Λεμονένια Μπισκοτάκια Γεμιστά με Μαρμελάδα Βερίκοκο
Μια Γευστική Συνταγή από την Σία Λαδά
Αναζητάτε μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για μπισκοτάκια που θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους σας; Τα λεμονένια μπισκοτάκια γεμιστά με μαρμελάδα βερίκοκο αποτελούν την ιδανική επιλογή! Αυτή η συνταγή είναι απλή και ταυτόχρονα γευστική, και είναι τέλεια για να συνοδεύσετε τον καφέ σας ή να σερβίρετε σε μια γιορτή.
Υλικά που Θα Χρειαστείτε
Για να ετοιμάσετε αυτά τα λαχταριστά μπισκοτάκια, θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:
- 180 γρ. Βούτυρο
- 70 γρ. Ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- Χυμό ενός λεμονιού και το ξύσμα του
- 360 γρ. Αλεύρι (γ.ο.χ)
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- Μαρμελάδα βερίκοκο για γέμιση
- 1 αυγό και ένα κρόκο
Βήματα Εκτέλεσης
Η διαδικασία παρασκευής αυτής της συνταγής είναι απλή και γρήγορη. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
- Χτύπημα Υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αυγό, τον κρόκο, τις βανίλιες, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.
- Προσθήκη Αλευριού: Σταδιακά ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, στο οποίο έχουμε προσθέσει το μπέικιν πάουντερ, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Ψυξίμο της Ζύμης: Καλύπτουμε το μπολ με μία μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.
- Κοπή Μπισκοτίων: Μετά το πέρας του χρόνου, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την απλώνουμε. Χρησιμοποιώντας κουπ πατ, κόβουμε τα μπισκοτάκια σε διάφορα σχήματα και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήσιμο: Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και τα ψήνουμε σε προθερμασμένους 180 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά.
- Γέμισμα: Αφήνουμε τα μπισκοτάκια να κρυώσουν. Στη συνέχεια, απλώνουμε μικρή ποσότητα μαρμελάδας βερίκοκο σε ένα μπισκοτάκι και το κλείνουμε με ένα άλλο.
Μπορείτε να επιλέξετε τη μαρμελάδα της αρεσκείας σας για να προσδώσετε επιπλέον γεύση, και είμαστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα εκπλήξει ευχάριστα εσάς και τους αγαπημένους σας!
Καλή απόλαυση!