tvkefalonia.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λαχταριστές φωλίτσες κανταϊφιού με λεμονένια κρέμα πατισερί της Σίας Λαδά

Κοινοποίηση

Θεϊκές λεμονένιες φωλίτσες κανταϊφιού με κρέμα πατισερί

Η συνταγή που ακολουθεί σας προσκαλεί να δημιουργήσετε θεϊκές λεμονένιες φωλίτσες κανταϊφιού με κρέμα πατισερί, την οποία προτείνει η Σία Λαδά. Αυτές οι φωλίτσες είναι ιδανικές για κάθε περίσταση και προσφέρουν έναν μοναδικό συνδυασμό γεύσεων που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας. Ακολουθήστε βήμα προς βήμα τις οδηγίες για να απολαύσετε αυτό το λαχταριστό γλύκισμα.

Υλικά που θα χρειαστείτε

Για την παρασκευή των φωλίτσων, θα χρειαστείτε:

  • 250 γραμμ. Κανταΐφι
  • 100 γραμμ. Λιωμένο βούτυρο
  • Για την κρέμα πατισερί:
    • ½ λίτρο γάλα
    • 50 γραμμ. Κορν φλάουρ
    • ½ ποτήρι ζάχαρη
    • 2 βανίλιες
    • 50 γραμμ. Βούτυρο
    • Ξύσμα 2 λεμονιών
    • 1 κρόκο αυγού
  • Για το σιρόπι:
    • 1 ποτήρι νερό
    • 1 ποτήρι ζάχαρη
    • Φλούδες λεμονιού

Οδηγίες παρασκευής

Η διαδικασία για την παρασκευή των φωλίτσων είναι αρκετά απλή και μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε επιθυμεί να δημιουργήσει ένα απολαυστικό γλυκό.

Ξεκινήστε ανοίγοντας καλά το κανταΐφι σας. Σε ένα μπολ, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε το κανταΐφι ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα με το βούτυρο. Παίρνετε ένα ταψί για μάφινς και τοποθετείτε το κανταΐφι στα φορμάκια, πιέζοντάς το πολύ καλά γύρω γύρω και στο κάτω μέρος για να δημιουργήσετε τις φωλίτσες. Ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο, σιροπιάστε τα με το κρύο σιρόπι που έχετε ετοιμάσει προηγουμένως.

Για το σιρόπι, συνδυάστε το νερό, τη ζάχαρη και τις φλούδες λεμονιού και βράστε για 15 λεπτά. Εν τω μεταξύ, προετοιμάστε την κρέμα πατισερί: Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε το γάλα, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέστε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα ώστε να αποκτήσετε μια λεία και απαλή κρέμα. Όταν η κρέμα αρχίσει να δένει, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε τον κρόκο και το ξύσμα λεμονιών. Οι φωλίτσες σας είναι έτοιμες να γεμίσουν με αυτή την υπέροχη κρέμα!

Διακόσμηση και σερβίρισμα

Μπορείτε να διακοσμήσετε τις φωλίτσες με επιπλέον ξύσμα λεμονιού και τριμμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Αυτές οι λαχταριστές φωλίτσες θα ενθουσιάσουν όσους τις δοκιμάσουν με το φίνο άρωμα του λεμονιού που προσφέρουν. Είναι ιδανικές για να συνοδεύσετε τον καφέ σας ή για ένα γλυκό επιδόρπιο μετά από ένα γεύμα. Καλή απόλαυση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Από την Αλληλεγγύη στην Στρατιωτική Ετοιμότητα: Η Μεταμόρφωση της Ευρώπης του Γαβριήλ Μανωλάτου

user 3

Έναρξη Εγγραφών στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς: Οδηγίες και Δικαιολογητικά για τους Γονείς

user 3

Τα φρούτα που προκαλούν προβλήματα σε άτομα με ευερέθιστο έντερο: Τι να αποφύγεις

user 3