Κριτσίνια Καρότου: Μια Υγιεινή Συνταγή από τη Σία Λαδά
Η μαγειρική τέχνη μπορεί να είναι απλή και ταυτόχρονα απολαυστική. Σήμερα, έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε μια υπέροχη συνταγή για κριτσίνια καρότου από τη Σία Λαδά, η οποία συνδυάζει γεύση και υγιεινές επιλογές. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για σνακ οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ενώ είναι επίσης κατάλληλη για όσους νηστεύουν.
Υλικά που θα Χρειαστείτε
Για την παρασκευή αυτών των κριτσινιών, θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:
- 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ ποτήρι αραβοσιτέλαιο
- ½ ποτήρι λευκό κρασί
- 1 κουταλιά της σούπας baking powder
- λίγο αλάτι
- 2 μεγάλα καρότα, τριμμένα
- ½ κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
Βήματα Εκτέλεσης
Η διαδικασία παρασκευής αυτών των κριτσινιών είναι απλή και γρήγορη:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τα υλικά: το αλεύρι, το αραβοσιτέλαιο, το λευκό κρασί, το αλάτι, το baking powder, την πάπρικα και τα τριμμένα καρότα.
- Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη.
- Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
- Ενώ προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου, στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Πλάστε τη ζύμη σε μακρόστενα μπαστουνάκια και τοποθετήστε τα στο ταψί.
- Ψήστε τα κριτσίνια στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Να είστε προσεκτικοί καθώς δεν χρειάζονται πολύ ψήσιμο, καθώς μπορεί να σκληρύνουν εύκολα.
Αυτά τα κριτσίνια καρότου αποτελούν ένα αλμυρό σνακ που μπορείτε να απολαύσετε σε οποιαδήποτε περίσταση. Ιδανικά για παρέα ή ακόμα και για ένα υγιεινό μεσημεριανό γεύμα, σίγουρα θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας.
Καλή απόλαυση! Ελπίζουμε να σας αρέσουν όσο και σε εμάς!