Όταν το φρέσκο αμύγδαλο παντρεύεται με τη ζάχαρη και το κόκκινο χρώμα από φύκι θαλάσσης σε μπακιρένιο καζάνι γεννιέται η κεφαλονίτικη μάντολα! Με αυτή τη φράση περιγράφει η οικογένεια Καππάτου, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της ζαχαροπλαστικής από το 1907, τις δημοφιλείς κεφαλονίτικες μάντολες. Ο Διονύσης Καππάτος μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ για την ιστορία και την παρασκευή του παραδοσιακού γλυκίσματος.
Ειδικά για την εκπομπή της ΕΡΤ ο κ. Καππάτος και οι υπόλοιποι ζαχαροπλάστες ετοίμασαν στο εργαστήριο τους μια ντουζίνα από μάντολες, εξηγώντας τη «συνταγή» της επιτυχίας τους. «Το μυστικό κρύβεται στη τεχνοτροπία της παρασκευής και αυτός είναι ο λόγος που διαφοροποιεί τη κεφαλονίτικη από όλες τις άλλες μάντολες», προσθέτει ο κ. Καππάτος.
Οι μάντολες ως γλυκό έχουν τις ρίζες τους στην Ενετοκρατία και αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά και παραδοσιακά γλυκά της Κεφαλονιάς.
Πηγή: http://www.ertnews.gr