Καλαμαράκια κοκκινιστά με ρύζι
Η συνταγή που σας προτείνουμε προέρχεται από τη φημισμένη Σία Λαδά και είναι ιδανική για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας ή να απολαύσετε μια γευστική οικογενειακή βραδιά. Αυτά τα καλαμαράκια κοκκινιστά συνδυάζονται άψογα με ρύζι, προσφέροντας μια υπέροχη γευστική εμπειρία που θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά
Για αυτή τη συνταγή θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:
- 1 κιλό καλαμαράκια
- Ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 σφινάκι ούζο
- 2 ντομάτες τριμμένες
- Χυμό ντομάτας
- Αλάτι και πιπέρι
- Μαϊντανό
- 1 κούπα ρύζι νυχάκι ή καρολίνα
Εκτέλεση
Η διαδικασία παρασκευής είναι σχετικά απλή και γρήγορη. Ξεκινήστε σοτάροντας τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο, προσθέτοντας στη συνέχεια τη σκόρδο. Αφού τα κρεμμύδια γίνουν διάφανα, εισάγετε τα καλά καθαρισμένα και πλυμένα καλαμάρια και ανακατέψτε. Όταν τα καλαμάρια ροδίσουν ελαφρώς, σβήστε με το ούζο.
Στη συνέχεια, προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τον χυμό ντομάτας. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αφήστε το μείγμα να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια. Προσθέστε νερό και μόλις αρχίσει να βράζει, ρίξτε το ρύζι. Ανακατεύετε που και που, και όταν σχεδόν απορροφηθούν όλα τα υγρά, αποσύρετε από τη φωτιά.
Το πιάτο σας είναι έτοιμο για σερβίρισμα! Απολαύστε το ζεστό με λίγη φρέσκια σαλάτα ή φρέσκο ψωμί και βεβαιωθείτε ότι οι γεύσεις του θα ενθουσιάσουν όσους το δοκιμάσουν.
Καλή σας όρεξη!