Φανταστικό Κέικ Γεμιστό με Μαρμελάδα Βερίκοκο
Ανακαλύψτε τον απόλυτο γευστικό συνδυασμό που απογειώνεται με παγωτό βανίλια! Αυτό το απίθανο κέικ είναι ιδανικό για οποιαδήποτε περίσταση και μάλιστα φτιάχνεται χωρίς μίξερ. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες και απολαύστε ένα εντυπωσιακό γλυκό που θα κλέψει τις καρδιές σας.
Υλικά για το Κέικ
Για την κύρια ζύμη:
- 2 αυγά
- 200 γραμμ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- Ξύσμα και χυμός ενός λεμονιού
- 150 γραμμ. γάλα
- 100 γραμμ. αραβοσιτέλαιο
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 300 γραμμ. αλεύρι κόκκινη φαρίνα
- Μαρμελάδα βερίκοκο
Για τη ζύμη crumble:
- 1 αυγό
- 2 κ.σ βούτυρο
- 3 κ.σ ζάχαρη
- Ξύσμα λεμονιού
- 200 γραμμ. αλεύρι κόκκινη φαρίνα
Οδηγίες Παρασκευής
Αρχικά, σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα, χωρίς να χρειαστούμε μίξερ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το γάλα και το αραβοσιτέλαιο. Τέλος, ενσωματώνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, αφού τα κοσκινίσουμε.
Αδειάζουμε ένα μέρος από το μείγμα στο ταψί μας και απλώνουμε πάνω του μια στρώση με μαρμελάδα βερίκοκο ώστε να καλύψει το μείγμα του κέικ. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα, απλώνοντάς το πάνω από τη μαρμελάδα.
Αφού ολοκληρώσουμε τη διαδικασία με την κύρια ζύμη, προχωρούμε στην προετοιμασία της ζύμης crumble. Αναμειγνύουμε με το χέρι όλα τα υλικά της crumble μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη. Αφήνουμε αυτή τη ζύμη στο ψυγείο μέχρι να ολοκληρώσουμε την προετοιμασία του κέικ.
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου με αντιστάσεις για περίπου μία ώρα, μέχρι να ροδίσει όμορφα το γλυκό μας.
Σερβίρισμα και Απόλαυση
Αφού το κέικ έχει ψηθεί και έχει κρυώσει ελαφρώς, σερβίρουμε με μια generous κουταλιά παγωτό βανίλια στην κορυφή. Η αντίθεση της ζεστής ζύμης με το κρύο παγωτό είναι σαφώς μια εμπειρία που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.
Απολαύστε το και καλή σας απόλαυση!