tvkefalonia.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γευστικοί Ανθοί Μήλου: Μια Υπέροχη Συνταγή από τη Σία Λαδά

Κοινοποίηση

Τριανταφυλλάκια Μήλου – Μια Γλυκιά Απόλαυση από την Σία Λαδά

Τα τριανταφυλλάκια μήλου είναι μια γευστική και οπτική απόλαυση που συνδυάζει την φρεσκάδα του μήλου με την απαλή υφή της σφολιάτας. Αυτή η συνταγή, εμπνευσμένη από την ταλαντούχα Σία Λαδά, θα γίνει σίγουρα η αγαπημένη σας ανάμεσα στις γλυκές δημιουργίες που μπορείτε να προσφέρετε στους αγαπημένους σας.

Υλικά:
3 κόκκινα μήλα
1 φύλλο σφολιάτας
Μαρμελάδα βερίκοκου
Κανέλα
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Πρώτον, πρέπει να πλύνετε καλά τα μήλα και να τα σκουπίσετε. Στη συνέχεια, κόβετε το καθένα στη μέση και τα τεμαχίζετε σε λεπτές φέτες. Αφού ετοιμάσετε τα μήλα σας, προχωρήστε με τη σφολιάτα. Ανοίξτε το φύλλο σφολιάτας με τον πλάστη, χωρίζοντάς το σε μακρόστενες λωρίδες.

Αλείψτε κάθε λωρίδα με μαρμελάδα βερίκοκου και τοποθετήστε τις φέτες του μήλου η μία δίπλα στην άλλη. Απλώστε λίγη κανέλα ανάμεσα στις φέτες για πρόσθετο άρωμα και γεύση. Στη συνέχεια, καλύψτε τα μήλα με το υπόλοιπο φύλλο σφολιάτας, τυλίγοντας το από κάτω προς τα επάνω, δημιουργώντας έτσι μια όμορφη διάταξη.

Τοποθετήστε τα τριανταφυλλάκια σε ένα ταψί που έχετε ντύσει με λαδόκολλα και ψήστε τα στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να αποκτήσουν μια λαχταριστή κρούστα. Αφού τα βγάλετε από τον φούρνο, πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη για μια επιπλέον δόση γλυκύτητας.

Αυτή η συνταγή είναι απλή, γρήγορη και θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας. Αποτελεί μια ιδανική επιλογή για το απογευματινό σας φλιτζάνι καφέ ή ως επιδόρπιο για ιδιαίτερες περιστάσεις. Μη διστάσετε να την δοκιμάσετε και να μοιραστείτε την εμπειρία σας!

Καλή σας απόλαυση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γ. Τρεπεκλής: Εντυπωσιακή Μείωση Πυρκαγιών και Καμένης Έκτασης στα Ιόνια – Ισχυρότερη Πολιτική Προστασία και Πρόληψη

user 3

«Κόκκινος συναγερμός» – ξανά – στην Ισπανία για σφοδρές βροχοπτώσεις – Πλημμύρισαν οι δρόμοι

admin

Εορτασμοί της Πρωτομαγιάς στα Αντυπάτα Ερίσσου: Μια Γιορτή της Φύσης και της Παράδοσης

user 3