Λαχταριστή Ομελέτα με Τυρί Φέτα από τη Σια Λαδά
Η ομελέτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα, που μπορεί να απογειώσει το πρωινό σας ή να σας προσφέρει μια γρήγορη, αλλά γευστική επιλογή ανά πάσα στιγμή της ημέρας. Ανάμεσα στις πολλές παραλλαγές που μπορείτε να επιλέξετε, η ομελέτα με τυρί φέτα είναι σίγουρα μία από τις πιο θρεπτικές και γευστικές. Στη συνταγή αυτή, θα εξερευνήσουμε την κλασική εκδοχή που προτείνει η Σια Λαδά, με απλά και προσιτά υλικά.
Υλικά για την Ομελέτα
Για να ετοιμάσετε αυτή την εκλεκτή ομελέτα θα χρειαστείτε:
- 5 αυγά
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- 3 κ.σ τυρί φέτα (θρυμματισμένο)
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 3 κ.σ γάλα
Προσθήκες για Πιο Γευστική Ομελέτα
Η βασική συνταγή μπορεί να παρασκευαστεί εύκολα και γρήγορα, αλλά μπορείτε να της προσθέσετε και άλλα υλικά, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Μερικές ιδέες περιλαμβάνουν αλλαντικά, λαχανικά όπως ντομάτες και πιπεριές ή ακόμη και άλλα τυριά για να ενισχύσετε την γεύση και την υφή της ομελέτας σας. Η επιλογή ενός αντικολλητικού τηγανιού είναι κρίσιμη, καθώς επιτρέπει στην ομελέτα να ψηθεί ομοιόμορφα χωρίς να κολλάει.
Εκτέλεση της Συνταγής
Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να παρασκευάσετε την ομελέτα:
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
- Σε ένα μπολ, χτυπήστε πολύ καλά τα αυγά μαζί με το γάλα και λίγη ρίγανη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίξτε το μείγμα στο τηγάνι και αφήστε το να τηγανιστεί για μερικά λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από κάτω.
- Όταν είναι έτοιμη από τη μία πλευρά, γυρίστε την με μια σπάτουλα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
- Προσθέστε την θρυμματισμένη φέτα και αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
- Στο σημείο αυτό, διπλώστε την ομελέτα και σερβίρετέ την ζεστή.
Αυτή η ομελέτα είναι ιδανική για ένα θρεπτικό πρωινό ή ένα ελαφρύ γεύμα. Συνοδεύστε την με μια φρέσκια σαλάτα ή ψωμί για μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Με την απλότητα και την πλούσια γεύση της, είναι σίγουρο πως θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας πιάτα!
Καλή απόλαυση!