tvkefalonia.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΚΕΦΑΛΟΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γευστική Εμπειρία: Πιπεριές Φλωρίνης Γεμιστές από την Σία Λαδά

Κοινοποίηση

Λαχταριστές πιπεριές φλωρίνης γεμιστές

Η συνταγή αυτή είναι ιδανική για ένα υπέροχο ορεκτικό που μπορεί να συνοδεύσει πολλές γαστρονομικές επιλογές. Οι γεμιστές πιπεριές φλωρίνης αποτελούν ένα κλασικό πιάτο της ελληνικής κουζίνας, πλούσιο σε γεύση και αρώματα.

Υλικά για τις γεμιστές πιπεριές

Ακολουθούν τα υλικά που θα χρειαστείτε για να προετοιμάσετε αυτό το απολαυστικό πιάτο:

  • 6 μεγάλες πιπεριές φλωρίνης
  • 200 γραμ. φέτα τριμμένη
  • 1 στραγγιστό γιαούρτι
  • Λίγος άνηθος ψιλοκομμένος
  • 3-4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Οδηγίες παρασκευής

Η διαδικασία για την παρασκευή των γεμιστών πιπεριών είναι απλή και γρήγορη. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές, κόβοντας το κοτσάνι τους, το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε ως καπάκι για το πιάτο μας. Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε την γέμιση σε ένα μπολ, θρυμματίζοντας την φέτα και προσθέτοντας το γιαούρτι. Αλάτι και πιπέρι τοποθετούμε σύμφωνα με τη γεύση μας, μαζί με τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το ελαιόλαδο και τον άνηθο. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και γεμίζουμε τις πιπεριές με αυτό, κλείνοντάς τες με το κοτσάνι που κρατήσαμε.

Τοποθετούμε τις γεμιστές πιπεριές σε ένα ταψί, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο από πάνω, και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 45 λεπτά, ή μέχρι να γίνουν τρυφερές και καλοψημένες.

Σερβίρισμα και απόλαυση

Οι γεμιστές πιπεριές φλωρίνης είναι προτιμότερο να σερβίρονται ζεστές, απολαμβάνοντας την πλούσια γεύση τους και την απέραντη επιλογή που προσφέρουν. Συνοδέψτε τες με μια δροσερή σαλάτα ή ένα κριτσίνι για μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία. Καλή απόλαυση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εορτολόγιο 21 Μαΐου: Γιορτές και Έθιμα για τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη

user 3

Εορταστικές Μνήμες: Ποιοι Τιμώνται Σήμερα 12 Μαΐου

user 3

Εορταστικές Εκδηλώσεις για την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα στις Κεραμειές

user 3