Πουγκιά με Χειροποίητη Ζύμη Γεμιστά με Μπιφτέκι και Τυρί Φέτα
Υλικά για τα Μπιφτέκια
Για να ετοιμάσετε αυτά τα νόστιμα μπιφτέκια, θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:
- 500 γραμμάρια κιμά (μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο με χοιρινό)
- 1 αυγό
- Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
- 1 τριμμένη ντομάτα
- Ρίγανη και δυόσμο
- Φρυγανιά ή ψωμί ξερό μουλιασμένο σε νερό
- 1 κουταλιά σούπας ξύδι
- 1 κουταλιά σούπας λάδι
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- Λίγο μαϊντανό
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1-2 καρότα ψιλοκομμένα
- 100 γραμμάρια τυρί φέτα
Υλικά για την Ζύμη
Η ζύμη είναι το κλειδί για την επιτυχία αυτής της συνταγής. Ακολουθήστε τα παρακάτω υλικά:
- 500 γραμμάρια αλεύρι
- 100 γραμμάρια περίπου νερού
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά σούπας λάδι
- 1 κουταλιά σούπας ξύδι
Εκτέλεση της Συνταγής
Αρχικά, σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια εκτός από το τυρί φέτα. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά.
Λαμβάνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα κιμά και πλάθουμε μπαλάκια. Πιέζουμε κάθε μπαλάκι να πλατύνει και τοποθετούμε στο κέντρο ένα κομμάτι τυρί φέτα. Σκεπάζουμε και προσθέτουμε ακόμα λίγο μείγμα κιμά, κλείνουμε καλά σχηματίζοντας ένα περιποιημένο μπιφτέκι. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία για όλα τα υπόλοιπα μπιφτέκια. Ψήνουμε τα μπιφτέκια για περίπου 40 λεπτά στους 220 βαθμούς Κελσίου.
Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τη ζύμη. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το νερό, το αλάτι, το λάδι και το ξύδι μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη αφράτη. Ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλά πιτάκια και ακριβώς όπως προηγουμένως, περνάμε κάθε πιτούλα με λίγο ελαιόλαδο. Τοποθετούμε από ένα μπιφτέκι στην κάθε πιτούλα και κλείνουμε τη ζύμη σχηματίζοντας πουγκιά. Ψήνουμε τα πουγκιά στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν.
Συνοδευτικά και Προτάσεις
Αυτά τα πουγκιά αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για κυρίως πιάτο, συνδυασμένα με φρέσκα λαχανικά, τηγανητές πατάτες και μία δροσερή σαλάτα. Είναι ιδανική επιλογή για εκδηλώσεις, πάρτυ ή και για καθημερινό τραπέζι.
Καλή απόλαυση και καλή επιτυχία στη μαγειρική σας!