tvkefalonia.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΚΕΦΑΛΟΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γαργαλιστικοί γεμιστοί κολοκυθοανθοί φούρνου με ρύζι από τη Σία Λαδά

Κοινοποίηση

Πεντανόστιμοι κολοκυθοανθοί στον φούρνο γεμιστοί με ρύζι

Μια Αγαπημένη Συνταγή για τον Καλοκαίρι

Οι κολοκυθοανθοί είναι ένα ιδιαίτερα γευστικό και θρεπτικό συστατικό, που συχνά χρησιμοποιείται στη μεσογειακή κουζίνα. Αυτά τα πανέμορφα λουλούδια, πέρα από την καλλωπιστική τους αξία, αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για διαφορετικά πιάτα, είτε ως μεζές για τον μπουφέ, είτε ως κύριο πιάτο. Η συνταγή αυτή, που προσφέρει η Σία Λαδά, είναι ιδανική για να απολαύσετε μια γεύση του καλοκαιριού.

Υλικά

Για αυτή τη συνταγή απαιτούνται τα εξής υλικά:

  • 25 κολοκυθοανθοί
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κολοκυθάκια τριμμένα
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
  • Ψιλοκομμένα μυρωδικά: μαϊντανό, βασιλικό, δυόσμο
  • 2 καρότα τριμμένα
  • ½ φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
  • Ξύσμα ενός λεμονιού

Εκτέλεση της Συνταγής

Για την προετοιμασία των κολοκυθοανθών, ξεκινάμε με το πλύσιμο τους. Είναι σημαντικό να το κάνετε πολύ προσεκτικά, ώστε να μην σχιστούν. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το κίτρινο στήμονα από το εσωτερικό τους. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα.

Προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 5 με 10 λεπτά. Εάν χρειαστεί, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νεράκι ή κρασί για να ενισχύσουμε τη γεύση. Αφού κατεβάσουμε το μείγμα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μυρωδικά και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια γεμίζουμε τους κολοκυθοανθούς. Κλείνουμε προσεκτικά τους ανθούς και τους τοποθετούμε σε ένα ταψί, δίπλα-δίπλα. Από πάνω προσθέτουμε λίγο νερό, ελαιόλαδο και τριμμένη ντομάτα. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο ή χρησιμοποιούμε γάστρα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Στο τέλος, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι κολοκυθοανθοί.

Η συγκεκριμένη συνταγή προάγει τη χρήση φρέσκων υλικών και είναι ιδανική για οικογενειακά γεύματα ή gatherings το καλοκαίρι.

Καλή σας όρεξη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Προέλευση του Ονόματος Αργοστόλι και οι Ιστορίες Πίσω από αυτό

user 3

Πρότυπες Πειραματικές Διδασκαλίες Φυσικής στο Γυμνάσιο Αγίας Θέκλης: Μια Νέα Εκπαιδευτική Προσέγγιση

user 3

Δήμος Σάμης: Συνάντηση αρμοδίου Αντιδημάρχου κ. Δευτεραίου με κ. Πυραλεμίδη εκπρόσωπο Zero Stray Academy

Oμάδα Σύνταξης Β