tvkefalonia.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αφράτο Ραβανί: Η Παραδοσιακή Συνταγή της Σίας Λαδά!

Κοινοποίηση

Παραδοσιακό Αφράτο Ραβανί

Γνωρίστε την υπέροχη συνταγή για το παραδοσιακό **ραβανί** από τη **Σία Λαδά**, που θα σας ενθουσιάσει με την αφράτη υφή και την γλυκιά γεύση του. Το ραβανί είναι ένα εκπληκτικό γλυκό που παρασκευάζεται με σιμιγδάλι και αναδεικνύει τις παραδοσιακές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας. Ας δούμε τα υλικά και τα βήματα για την εκτέλεση αυτού του μοναδικού γλυκού.

Υλικά για το Ραβανί

Για την παρασκευή του ραβανιού θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:

  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κούπα αλεύρι κόκκινη φαρίνα
  • 1 γιαούρτι
  • 4 αυγά
  • 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ σόδα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • Λίγο αλάτι
  • Ξύσμα ενός λεμονιού
  • 2 βανίλιες
  • Αμύγδαλα ασπρισμένα

Συστατικά για το Σιρόπι

Για να ολοκληρώσετε το ραβανί σας, θα χρειαστείτε επίσης:

  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 2 ½ κούπες νερό
  • 2-3 φλούδες λεμονιού
  • Χυμό ενός λεμονιού
  • 1 κ.σ βούτυρο
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση της Συνταγής

Η διαδικασία παρασκευής του ραβανιού είναι απλή και μερικά εύκολα βήματα:

Αρχικά, αναμιγνύουμε τα στερεά υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα. Στη συνέχεια, στο μίξερ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε το γιαούρτι και αναμιγνύουμε καλά.

Ανακατεύουμε εναλλάξ το μείγμα στερεών υλικών με τη μαρέγκα, προσέχοντας να αναμιγνύουμε απαλά με ξύλινη κουτάλα, ώστε το γλυκό μας να αφρατέψει περισσότερο.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί, προσθέτοντας στην επιφάνεια αμύγδαλα, και ψήνουμε στους **180 βαθμούς** για περίπου **35 λεπτά**.

Προετοιμασία του Σιροπιού

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι (ζάχαρη, νερό, φλούδες λεμονιού, χυμό λεμονιού) για περίπου **7 λεπτά**. Όταν το ραβανί είναι έτοιμο και βγει από τον φούρνο, το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι, αφήνοντάς το να απορροφήσει τη γλύκα του.

Απόλαυση με το Αγαπημένο σας Παγωτό

Το αποτέλεσμα είναι ένα γλυκό σιροπιαστό ραβανί που θα σας μαγέψει! Συνδυάστε το με το αγαπημένο σας παγωτό, και ιδιαίτερα το **παγωτό καιμάκι**, για μια απολαυστική γεύση που θα σας ταξιδέψει.

Καλή απόλαυση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αποχαιρετιστήρια Ανακοίνωση για Θάνατο με Πληροφορίες Κηδείας

user 3

Ο Ολυμπιακός απέκλεισε εύκολα την Στρούμιτσα και περιμένει τον επόμενό του αντίπαλο

admin

Εξερεύνηση της Ιστορίας: Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σάμης

user 3