tvkefalonia.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΚΗΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανακαλύψτε τη θαυμαστή τούρτα καρυδιού με βελούδινη κρέμα βανίλιας της Σίας Λαδά

Κοινοποίηση

Θεϊκή τούρτα καρυδιού με κρέμα βανίλιας

Μια απολαυστική επιλογή για κάθε περίσταση

Αυτή η καρυδότουρτα είναι ένα αριστούργημα, γεμάτο αρώματα που συνδυάζουν την κανέλα, το γαρίφαλο και το πορτοκάλι, προσφέροντας μια μοναδική γευστική εμπειρία. Είναι ιδανική για εορταστικές περιστάσεις ή για να γλυκάνετε τις καθημερινές σας στιγμές.

Υλικά για την τούρτα

Η προετοιμασία της τούρτας απαιτεί τα εξής υλικά:

  • 150 γραμμ. καρύδι
  • 3 βανίλιες
  • Χυμό ενός πορτοκαλιού και ξύσμα από το ίδιο
  • 6 αυγά
  • 80 γραμμ. Αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 130 γραμμ. Σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • Λίγο τριμμένο γαρίφαλο (στη μύτη του κουταλιού)
  • 180 γραμμ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.γ. σόδα

Υλικά για το σιρόπι

Για να παρασκευάσετε το σιρόπι, θα χρειαστείτε:

  • 3 ποτήρια νερό
  • 2 ½ ποτήρια ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • Φλούδα πορτοκαλιού και τον χυμό του

Υλικά για την κρέμα και την συναρμολόγηση

Δε θα ξεχάσουμε να προετοιμάσουμε:

  • Μια φυτική σαντιγί Γιώτης
  • Δυο κρέμες ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλιας

Εκτέλεση της τούρτας

Ξεκινήστε χτυπώντας τα ασπράδια σε μαρέγκα. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τους κρόκους με την ζάχαρη και τις βανίλιες. Στη συνέχεια, προσθέστε την κανέλα, το γαρίφαλο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τον χυμό πορτοκαλιού στο οποίο έχετε διαλύσει τη σόδα. Ανακατέψτε το κακάο και το κονιάκ, και έπειτα προσθέστε το αλεύρι που έχετε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ. Εναλλάξ προσθέστε το σιμιγδάλι και τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι.

Ψήστε την τούρτα στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά. Μετά το ψήσιμο, αφήστε την να κρυώσει και κόψτε την σε δύο κομμάτια για τη συναρμολόγηση της τούρτας. Σιροπιάστε το πρώτο παντεσπάνι με κρύο σιρόπι, απλώστε την κρέμα βανίλιας (χτυπημένη με γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες) και τοποθετήστε το δεύτερο παντεσπάνι. Επαναλάβετε τη διαδικασία με την κρέμα και τελειώστε με τη φυτική σαντιγί (χτυπημένη με ένα φλιτζάνι γάλα).

Γαρνιτούρα και σερβίρισμα

Για να ολοκληρώσετε την τούρτα, γαρνίρετε με κερασάκι, καρύδι ή τρούφα σοκολάτας. Αυτή η τούρτα είναι σίγουρο ότι θα κλέψει τις εντυπώσεις και θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας. Καλή απόλαυση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Πετρίτσειο Γυμνάσιο Ληξουρίου στο 3ο Μαθητικό Συνέδριο Πάτρας

praktiki 3

Ρυθμίσεις για τροχόσπιτα: Ο Νόμος 5170/2025 και οι νέες οδηγίες του Υπουργείου Τουρισμού

user 3

Τα πρώτα πυροσβεστικά αεροσκάφη έφτασαν στην Κεφαλονιά ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

user 3