Φανταστική τούρτα κωκ από την Σία Λαδά!
Μια μοναδική εμπειρία γεύσης
Η τούρτα κωκ είναι αναμφισβήτητα ένα από τα γλυκά που αγαπιούνται πιο πολύ. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτόν τον πλούσιο συνδυασμό γεύσεων; Με την υπογραφή της Σίας Λαδά, αυτή η συνταγή δεν θα σας απογοητεύσει. Δεν είναι μόνο μια νόστιμη επιλογή, αλλά και μια ιδανική λύση για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας σε κάθε περίσταση. Ετοιμαστείτε να απολαύσετε μια γλυκιά εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη!
Υλικά για την εκτέλεση
Ακολουθεί μια αναλυτική λίστα με τα υλικά που θα χρειαστείτε για αυτή την υπέροχη τούρτα:
Για το παντεσπάνι:
5 αυγά
100 γραμμ. ζάχαρη
1 κ.σ. νερό
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
70 γραμμ. κόκκινη φαρίνα
3 βανίλιες
Για την κρέμα:
3 κρόκους
1 λίτρο γάλα
3 κ.σ. βούτυρο
70 γραμμ. κορν φλάουρ
70 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ.
200 γραμμ. ζάχαρη
2 βανίλιες
Για την γκανάζ:
150 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 γραμμ. κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. σπορέλαιο
Για το σιρόπι:
1 ποτήρι ζάχαρη
1 βανίλια
1 ποτήρι νερό
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Και λευκή σοκολάτα για το γαρνίρισμα.
Μέθοδος εκτέλεσης
Η διαδικασία παρασκευής της τούρτας κωκ είναι απλή, αλλά απαιτεί προσοχή και αφοσίωση ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα. Αρχικά, ετοιμάζουμε το παντεσπάνι χτυπώντας τα 5 ασπράδια σε μαρέγκα με μια κουταλιά ζάχαρη. Σε άλλο μπολ, χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη, προσθέτουμε τις βανίλιες, το νερό, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά-σιγά την μαρέγκα με απαλές κινήσεις για να διατηρήσουμε την υφή του μείγματος. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά.
Aφού το παντεσπάνι κρυώσει, το κόβουμε στη μέση και ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για περίπου 15 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει λίγο. Μετά, ετοιμάζουμε την κρέμα χτυπώντας τους κρόκους με την ζάχαρη και τις βανίλιες. Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το γάλα, το κορν φλάουρ και το αλεύρι, ανακατεύουμε, και προσθέτουμε το μείγμα των αυγών. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έως ότου η κρέμα πήξει. Αφού είναι έτοιμη, καλύπτουμε την επιφάνειά της με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Η τελική φάση της τούρτας ξεκινά με το σιρόπιασμα του πρώτου μέρους του παντεσπανιού. Απλώνουμε την κρέμα και τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία με το σιρόπι. Για την γκανάζ, λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε. Αφού κρυώσει, περιχύνουμε την τούρτα και την τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες. Τελειώνουμε με ένα γαρνίρισμα από λιωμένη λευκή σοκολάτα κοσμώντας την επιφάνεια της τούρτας.
Καλή απόλαυση! Αφήστε την κάθε μπουκιά να σας ταξιδέψει σε γλυκές αναμνήσεις και μοιραστείτε αυτή την υπέροχη εμπειρία με φίλους και συγγενείς!